Продължаваме промяната подаде сигнал в ДАНС за възможно престъпно деяние срещу

...
Продължаваме промяната подаде сигнал в ДАНС за възможно престъпно деяние срещу
Коментари Харесай

ПП сезира ДАНС за дълга на теца на Доган

" Продължаваме промяната "  подаде сигнал в ДАНС за допустимо незаконно действие против енергийната и надлежно националната сигурност на Българя, оповестяват от партията. В интервала януари - април 2022 година, по контракта на публичния газов снабдител " Булгаргаз "  с ТЕЦ-Варна за доставка на природен газ, подписан по време на ръководството на ГЕРБ, тецът не заплаща доставените количества на стойност над 37 милиона лв., показват от Политическа партия. 

Топлоелектрическа централа Варна (известен като тецът на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, б.р.) дълги години беше измежду индустриалните обекти, на които страната разпорежда функционалности като " леден запас "  или на произвеждане на електроеенергия за балансиране на системата. " По време на ръководството на ГЕРБ страната даде на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган кея и оборудванията на пристанището в ТЕЦ-Варна за безплатно прилагане до 2054 година При встъпване в служба на постоянното държавно управление отговорностите на ТЕЦ-Варна към този момент бяха достигнали над 30 млн.лева, трупани с години, напомнят от Политическа партия.

 
" Ръководството на " Булгаргаз ", назначено от кабината " Петков ", предприе правни дейности против длъжника, като съдът позволи всички показани писмени доказателства. Процесът обаче е стопиран от идващото управление на " Булгаргаз ", назначено от служебното министерство на енергетиката. За проблемите нееднократно сигнализират и други организации и медии " - показват казуса от Политическа партия.

В сигнала към ДАНС партията сигнализира за фрапантна смяна в държанието на „ Булгаргаз “ в правосъдния развой.

" Първо, сдружението не се възползва от опцията, дадена от съда, да желае неприсъствено решение. Второ, не изпраща и процесуален представител, с което пропуща опцията да направи последни доказателствени претенции по отношение на отчета. Трето, актуалният шеф на " Булгаргаз "  Деница Златева подава молба да не бъде даван ход делото. Няма данни и за поискано поръчителство на желае, което слага в риск събираемостта на дължимите вземания "

" С бездействията си сдружението се лишава от опция за бързо наказание на ТЕЦ-Варна и набиране на обилни средства в " Булгаргаз ", неналичието на които и министър Росен Христов, и изпълнителният шеф Деница Златева, са подчертавали неведнъж ", допълват от Политическа партия. 

Бездействията значат, че делото ще се гледа по общия ред, ще може да бъде обжалвано от страните и да се проточи в продължение на години, през които " Булгаргаз "  няма да има достъп до дължимите към 40 милиона лв.. " Считаме, че със своето безучастие актуалният изпълнителен шеф на сдружението евентуално е нанесъл вреди на националния интерес, вероятно в интерес на Топлоелектрическа централа Варна, както и че има съображение да се извърши инспекция от ДАНС ", показват в умозаключение от " Промяната ".

Припомняме, че преди няколко дни  излезе с отворено писмо с 8 въпроса до Христов, които засягат точно тематиката с делото за теца на Доган. От него излиза наяве, че точно " Булгаргаз " е изискал назначението на експертиза и даже самичък е платил за нея. Христов хвърли виновността върху някогашното държавно управление - повода за дейностите на страната били, че към оня миг - 9 ноември на 2022 година, не била подготвена една от експертизите по делото, която трябвало да бъде изслушана на съвещанието. ТЕЦ-Варна не дал на вещото лице нужните документи. Така и не стана ясно какво е попречило на представителя на МЕ да се яви на делото макар изчезналата експертиза. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР